tiistai 29. huhtikuuta 2014

Nyt eikä kohta

Tiedän, että teen välillä aika nopeita päätöksiä. Joskus asioita voisi pohtia ja valmistella vähän pidempään – se myönnettäköön. Mutta minä olen malttamaton ja vihaan odottamista. Asioiden pitää tapahtua nyt eikä kohta.

Uusin varsin nopealla aikataululla tehty muutos on muuttaminen. Totesin tarvitsevani uuden, pienemmän ja halvemman asunnon. Etsin ja löysin sellaisen, kävin katsomassa, vakuutin vuokranantajan siitä, että minä olen ehdottomasti parempi kuin kukaan muu kiinnostunut, allekirjoitin vuokrasopimuksen ja irtisanoin nykyisen kämppäni. Ja tämä kaikki tapahtui noin 29 tunnissa.

Kuukauden päästä pääsen siis muuttamaan.

Välillä yllätän itsenikin.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Elämää valmistumisen jälkeen?


Silloin tietää, että edellisestä päivityksestä on ihan liian kauan, kun kaverit alkavat soitella kysyäkseen olenko hengissä vaikka en olekaan blogiin mitään kirjoittanut pitkään aikaan. Olenhan minä. (You know me, I'll manage! )

Kuin varkain tuli vuosi täyteen valmistumisestanikin. Pakko myöntää, etten ole vuoden aikana sen tapahtumista täysin sisäistänyt. Ja minä sentään opiskelin vain sen seitsemän vuotta. 

Näin jälkikäteen todettuna opiskeluaika oli hirvittävän helppoa ja turvallista. Sen aikana oli selkeä päämäärä saattaa opinnot jossain vaiheessa loppuun, mutta kaikki päätökset siitä, mitä isona tulee tekemään, saattoi lykätä hamaan tulevaisuuteen eli valmistumisen jälkeiseen aikaan. Valmistumisen jälkeinen elämä tuntui oikeastaan koko opiskeluajan hyvin etäiseltä. Silti se oli jotain, mihin oli koko siihenastisen aikuiselämänsä tähdännyt - joskus enemmän ja joskus vähemmän määrätietoisesti ja tehokkaasti.

Ja sitten yhtäkkiä koitti se hetki, että valmistui. Mitäs sen jälkeen?

Olin kai jotenkin kuvitellut, että valmistumisen myötä saisin valaistuksen ja tietäisin mitä haluan elämässäni tehdä. Nope. En minä vieläkään oikein tiedä mitä ja missä olen isona. Tosin 2000-luvun pätkätyökulttuurissa elämäänsä ei kovin pitkälle tarvitse eikä voikaan suunnitella. Kukapa sitä haluaisi tietää missä on puolen vuoden kuluttua. Helpottavaa? Ehkä. Ainakin kaikki ovet ovat edelleen auki.